fbpx

Ons verhaal

Reeds meer dan 25 jaar organiseert Drifters rondreizen door Afrika. Onze voertuigen worden in het eigen atelier ontworpen en door iedereen beschouwd als dé referentie. Zo zit u maar met maximum 17 personen in de truck terwijl dit bij andere organisatoren tot 24 personen kan gaan. Alle rondreizen zijn bovendien meerdere malen uitgetest, met als besluit dat ze de absolute top zijn.

Openingsuren

Maandag - Vrijdag 8u30 tot 18u00
Zaterdag - Zondag GESLOTEN

+32 53 60 61 51

Ma - Vr 9.00 - 18.00

Top
Zuid-Afrika - Drifters
fade
442
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-442,theme-voyagewp,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Zuid-Afrika

Over Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika is vertrekken voor een vakantie vol verscheidenheid. Een hoog centraal plateau, gevarieerde bushes, bosrijk hoogland, halfwoestijnen en vruchtbaar terrasland wisselen elkaar af. Zuid-Afrika is bevolkt door een opwindende reeks van etnische groepen met een grote variatie aan talen, culturen en religies. Die menselijke verscheidenheid is het resultaat van een turbulente en vaak tragische geschiedenis. Het land heeft ondertussen 10 jaar democratie gevierd en hiermee is een nieuw tijdperk ingegaan.

Zuid-Afrika kan het hele jaar door bezocht worden. In de winter (juni tot augustus) is het er gemiddeld 18°C. Ideaal om het noorden van het land te bezoeken. Doordat er minder begroeiing is kan u beter dieren spotten op safari. In de Westkaap kan er in dit seizoen af en toe regen vallen. In de zomer (december – januari) ligt de temperatuur rond de 30°C.

Goed om weten

Hoofdstad
Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht)
Tijdzone
GMT+2
Talen
Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa, Zoeloe, Zuid-Sotho
Munteenheid
Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR)
Visum
Niet verplicht

Gezondheid

Gele koorts: komt niet voor in Zuid-Afrika. Gele koorts vaccinatie is niet vereist indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop in een land waar gele koorts kan voorkomen (Afrika & Latijns Amerika). Indien u vanuit een ander land afreist (zelfs in korte transit, ongeacht de tijd doorgebracht in de luchthaven) waar gele koorts kan voorkomen (behalve voor Eritrea, Somalië, Sao Tome en Principe, Tanzania, Zambia) is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar. Reizigers die hieraan niet voldoen wordt de toegang tot Zuid-Afrika geweigerd of kunnen 6 dagen in quarantaine worden geplaatst.

Malaria: Er is geen risico in het overgrote deel van het land. In de droge savannegebieden (buiten de grote steden) in het uiterste noorden en noordoosten van het land aan de grens met Botswana, Zimbabwe en Mozambique: dit is in de laaggelegen regio’s in de Northern Province (Limpopo), in het noordoostelijke deel van de provincie Mpumalanga (het vroegere Transvaal), het Krügerpark inbegrepen en het noordoostelijke deel van KwaZulu/Natal (tot aan de Tugela-rivier ten zuiden van de stad Richard’s Bay) is er risico voor malaria het ganse jaar door. In deze regio’s is de inname van malariatabletten nodig. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet. Voor wie op zoek is naar een malariavrije safari zijn oa. Madikwe en de Oostkaap goede opties.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen Buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken.

Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Water uit de kraan is in principe drinkbaar, maar het loont toch de moeite om je te voorzien van mineraalwater in flessen. Vooral op afgelegen gebieden kan je best geen onnodig risico nemen door vervuild kraantjeswater te drinken, er groenten mee te spoelen of wonden mee te reinigen.

You don't have permission to register