fbpx

Ons verhaal

Reeds meer dan 25 jaar organiseert Drifters rondreizen door Afrika. Onze voertuigen worden in het eigen atelier ontworpen en door iedereen beschouwd als dé referentie. Zo zit u maar met maximum 17 personen in de truck terwijl dit bij andere organisatoren tot 24 personen kan gaan. Alle rondreizen zijn bovendien meerdere malen uitgetest, met als besluit dat ze de absolute top zijn.

Openingsuren

Maandag - Vrijdag 8u30 tot 18u00
Zaterdag - Zondag GESLOTEN

+32 53 60 61 51

Ma - Vr 9.00 - 18.00

Top
FAQ - Drifters
fade
667
page-template-default,page,page-id-667,theme-voyagewp,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Veelgestelde vragen

Zijn de vertrekken gegarandeerd?

Wanneer u bij ons reserveert, krijgt u binnen de 24u een antwoord. Er is een minimumaantal van 4 deelnemers per rondreis vereist.

Hoe groot is de groep?

Voor alle rondreizen is dit 17. In de praktijk zien we echter dat het gemiddelde aantal deelnemers schommelt rond 9 personen.

Wat is de voertaal?

Engels. Alle gidsen hebben de Zuid-Afrikaanse nationaliteit en spreken dus ook Afrikaans, een taal die verwant is met Nederlands en voor ons heel gemakkelijk te verstaan.

Wat is inbegrepen in de prijs?
 • De overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het reisprogramma (B = ontbijt, L = lunch en D = diner)
 • Alle hoogtepunten volgens het programma met alle entreegelden en safari’s zoals beschreven
 • Transport in avontuurlijke truck en gebruik van de gemeenschappelijke Drifters uitrusting
 • Diensten van professionele gids, die ook de chauffeur en kok is tijdens de rondreis
Wat is niet inbegrepen in de prijs?

Internationale vluchten, optionele activiteiten, pre- en post-nachten, luchthaventransfers, overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven, eventuele visumkosten en reisverzekering.

Wat betaal ik als single reiziger?

Indien u de kamer of tent deelt met een deelnemer van hetzelfde geslacht, betaalt u geen supplement. Indien u absoluut een tent of kamer alleen wil (steeds op aanvraag), wordt er een supplement aangerekend.

Hoeveel zakgeld moet ik meenemen?

Aangezien de meeste maaltijden en activiteiten inbegrepen zijn, heeft u ter plaatse niet zo veel uitgaven. Reken op ongeveer € 10 à € 15 per dag voor dranken en persoonlijke aankopen. Indien u echter wenst deel te nemen aan enkele optionele activiteiten dient u meer te voorzien. Met uw bankkaart kan u terecht in alle geldautomaten met Maestro logo indien u deze voor afreis gedeblokkeerd heeft bij uw bank. De Maestro functie is namelijk gedeactiveerd voor betalingen en geldafhalingen buiten de EU. Dit is niet het geval voor kredietkaarten, hiermee kan u in alle steden geld afhalen aan de geldautomaten.

Wat zijn de vertrek- en aankomsturen?

De vertrekdata verwijzen steeds naar dag 1 van de rondreis. Als u op een specifiek tijdstip verwacht wordt in de lodge van vertrek, wordt dit telkens vermeld op dag 1 in het programma. Hou er rekening mee dat sommige rondreizen heel vroeg vertrekken waardoor u eigenlijk een dag eerder aanwezig dient te zijn en een pre-nacht dient te boeken. Het is ook steeds aangeraden om een post-nacht vast te leggen. Indien u terugvliegt op de laatste dag van de rondreis, kan Drifters niet verantwoordelijk worden geacht voor eventuele vertragingen die resulteren in het missen van uw vlucht.

Kan ik ook luchthaventransfers reserveren?

Ja! U heeft de mogelijkheid om een transfer te reserveren naar het hotel waar de rondreis start.

Wat met verblijf voor en na de rondreis?

We kunnen alle Greenfire Lodges reserveren. Voor vertrekplaatsen waar er geen Greenfire Lodge is, kunnen we de hotels reserveren die het vertrekpunt van de rondreizen zijn.

Wat is het profiel van een Drifters reiziger?

Avonturiers die het spannend vinden het platgetreden pad te verlaten. Men richt zich op een publiek van 12 tot 68 jaar, maar indien u niet in deze leeftijdscategorie valt, kan hier afhankelijk van de groepssamenstelling van worden afgeweken.

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?

Een actieve deelname en flexibele ingesteldheid. Het eten wordt bereid door de gids maar er wordt wel verwacht dat de deelnemers helpen met groenten kuisen, aardappelen schillen en de afwas te doen. Verder moet elke deelnemer zijn eigen tent opzetten. Geen paniek, dit wordt de eerste dag vakkundig gedemonstreerd door de gids. Dit is niet van toepassing op de Privétour Botswana. Tijdens het kampeergedeelte van deze tour zullen de medewerkers van Drifters het kamp opzetten en alle verplichtingen voor hun rekening nemen. U hoeft hierbij niet te helpen.

Waar slapen we?

Bij de 5-daagse Krugerpark, de 7-daagse Tuinroute, de 7-daagse Safari & Strand, het 6-daagse Lower Zambezi Kanoavontuur, de 9-daagse begeleide selfdrive Zuid-Afrika en de 18-daagse Zuid-Afrika Eco Explorer, overnachtingen we telkens in comfortabele lodges. De 16-daagse Botswana, 16-daagse Namibië en 24-daagse Kaapstad via Vic Falls naar Johannesburg bieden ook overnachtingen in lodges op bepaalde vertrekdata. Bij alle andere programma’s en vertrekdata wordt er overwegend gekampeerd, af en toe afgewisseld met hotelovernachtingen (vaak in steden). De kampeerplaatsen worden met zorg geselecteerd en de meeste beschikken over sanitaire faciliteiten. Indien er geen sanitair aanwezig is, maken we gebruik van een mobiele douche en toilet die meereizen in de truck. We slapen in ruime iglotenten van 2 meter hoog die heel comfortabel zijn voor twee personen.

Wat eten we?

Voor vertrek wordt de vriezer volgeladen met vlees, vis en groenten omdat dit niet overal tijdens de rondreis beschikbaar is. Onderweg wordt deze voorraad aangevuld wanneer we in steden of op lokale markten stoppen. De gerechten die de gidsen uit hun mouw toveren zijn verbluffend goed.

Is rondreizen met een truck comfortabel?

Ja! Meer zelfs: het is een van de comfortabelste manier om Afrika te ontdekken. Alle voordelen op een rijtje:

 • Het beperkte aantal deelnemers zorgt voor veel beenruimte. U kan zelfs comfortabel achterover leunen tijdens lange ritten.
 • U zit heel hoog waardoor u een veel beter zicht hebt (een belangrijk pluspunt tijdens safari’s).
 • Aan boord beschikt u over alle comfort zoals koelkast, bibliotheek en onmiddellijke toegang tot uw bagage .
Wat neem ik mee op rondreis?

Elke deelnemer beschikt over zijn eigen bagagekastje (b x h x d = 40 x 100 x 60 cm) die met een hangslot kan afgesloten worden. Reiskoffers worden absoluut afgeraden. Kies eerder voor een zachte reistas of rugzak. Tijdens alle kampeerreizen worden comfortabele kampeerbedden voorzien.
U hoeft dus geen opblaasbare matjes mee te zeulen, enkel een slaapzak, kussen en handdoeken. Qua kledij dient u voorzien te zijn op alle soorten weersomstandigheden.

Moet ik een visum aanvragen?

De communicatie rond visums is niet altijd even duidelijk. De info die hier na volgt, is de situatie op moment van de publicatie van deze brochure, dat ten allen tijde kan veranderen, en is enkel van toepassing op Belgische of Nederlandse staatsburgers. U heeft in ieder geval voor alle landen een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is.

 • Zuid-Afrika, Namibië, Botswana: geen visum. Indien u reist met een minderjarig persoon dient u voor deze landen bijkomende documenten te voorzien (uitzonderingen van toepassing).
 • Zimbabwe: ter plaatse te verkrijgen. Single entry: USD 30. Double entry: USD 45.
 • Zambia: ter plaatse te verkrijgen. Single entry: USD 50. Double entry: USD 80.
 • Combinatie Zimbabwe & Zambia. KAZA Univisa: USD 50.
 • Malawi: ter plaatse te verkrijgen. Single entry: USD 75. Multiple entry: USD 150.
 • Kenia: vooraf online aanvragen via https://immigration.ecitizen.go.ke. Single entry: USD 51. Multiple entry: USD 102.
 • Mozambique: vooraf aanvragen bij de ambassade van Mozambique aan EUR 60.
 • Tanzania: ter plaatse te verkrijgen. Single entry: USD 50. Double entry: USD 100.
 • Oeganda: vooraf online aanvragen via https://visas.immigration.go.ug. Single entry: USD 50.
Kan ik batterijen opladen tijdens de rondreis?

Batterijen kunnen opgeladen worden in de truck. Er zijn meerdere 12V punten aanwezig (sigarettenaanstekers). In alle hotels en op sommige campings kan er ook opgeladen worden. Hou er wel rekening mee dat er in Zuid-Afrika en Namibië andere stopcontacten zijn, waarvoor u in België of Nederland geen adapters kan kopen. U kan die wel ter plaatse kopen (vb. op de luchthaven).

Kan ik de truck volledig afhuren?

Ja, dat is mogelijk. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag. U kiest best een datum uit in de lijst van vaste afreisdata want anders wordt het heel wat duurder.

Wat kosten de optionele activiteiten?

Indien u bij optionele activiteiten wil aansluiten, dient u deze ter plaatse bij te betalen.

Welke gegevens dien ik bij boeking door te geven?

Naam & voornaam volgens internationaal reispaspoort
Geboortedatum
Nationaliteit
Paspoortnummer
Opmerkingen omtrent maaltijden (bv: vegetariër, allergieën)
Medische opmerkingen
Contactgegevens van de thuisblijvers

You don't have permission to register