fbpx

Ons verhaal

Reeds meer dan 25 jaar organiseert Drifters rondreizen door Afrika. Onze voertuigen worden in het eigen atelier ontworpen en door iedereen beschouwd als dé referentie. Zo zit u maar met maximum 17 personen in de truck terwijl dit bij andere organisatoren tot 24 personen kan gaan. Alle rondreizen zijn bovendien meerdere malen uitgetest, met als besluit dat ze de absolute top zijn.

Openingsuren

Maandag - Vrijdag 8u30 tot 18u00
Zaterdag - Zondag GESLOTEN

+32 53 60 61 51

Ma - Vr 9.00 - 18.00

Top
Namibië - Drifters
fade
3194
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3194,theme-voyagewp,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Namibië

Over Namibië

Wilt u langs de droge Kalahariwoestijn reizen, trekken doorheen de witte zoutvlaktes van Etosha National Park, klimmen op de kleurige rotsformaties van Damaraland, ploeteren op de duinen van de Sossusvlei of flaneren op de Independence Avenue in Windhoek? Namibië is één van de minst dichtbevolkte gebieden in de wereld, ideaal voor natuurliefhebbers.

Ieder reservaat laat telkens een ander landschap en een andere dierenwereld zien, maar ook de contrasten tussen de lokale bevolking zijn erg groot. Zo leven in Windhoek volledig verwesterde Namibiërs maar vindt u in de droge uithoeken van het land de nog puur traditionele Himba bevolking en de Bosjesmannen. Een reis door Namibië is een aaneenschakeling van extremen.

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Het heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar. De seizoenen zijn andersom, wat betekent dat u in onze winter een Namibische zomer kan meepikken. De zomermaanden (november tot en met maart) zijn heel warm waarbij men rekening moet houden met temperaturen van boven de 30°c en meer, maar door de droge lucht blijft dit draagbaar. Neem zeker een auto met airco op uw individuele rondreis. In het zuiden van het land zijn zelfs temperaturen van 35-40°c niet uitzonderlijk. Vanaf december moet men rekening houden met kortstondige maar soms heel hevige regenbuien meestal gepaard met zware onweders.

Hou er ook rekening mee dat er aan de kust quasi geen regen valt terwijl er in het noorden en het noordoosten (grens met Angola en de Caprivi) er tot 600mm per jaar kan vallen. Wie deze regio’s bezoekt tijdens de zomermaanden, raden we aangepast vervoer (4×4) aan.

Tijdens de wintermaanden is de lucht meestal helblauw en is er geen wolk te bespeuren. Overdag is het dan nog steeds warm, maar ’s nachts kan het sterk afkoelen. Dit is de beste periode om dieren te zien in de wildparken én het droge seizoen. Dit is ook de drukste periode qua toerisme in Namibië, dus boek zeker op voorhand.

Goed om weten

Hoofdstad
Windhoek
Tijdzone
GMT+0
Talen
Engels. Meerderheid van de blanke bevolking spreekt ook Afrikaans en Duits
Munteenheid
De Namibische Dollar (NAD)
Visum
Niet verplicht

Gezondheid

Gele koorts: komt niet voor in het land. Gele koorts vaccinatie is niet vereist indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop in een land waar gele koorts kan voorkomen (Afrika, Zuid-Amerika). Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen (Afrika, Zuid-Amerika) is vaccinatie officieel vereist en dit vanaf de leeftijd van 9 maanden.

Malaria: Er is enkel risico voor malaria in de noordelijke helft van het land aan de grens met Angola, in de Caprivi-regio, de Okavango-regio en de Kunene-regio. Ook in het Etosha National Park is er malariarisico van november tot en met juni. Van juli tot en met oktober is de inname van malariatabletten niet nodig, maar moet men wel antimugmaatregelen toepassen tussen zonsondergang en zonsopgang. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet. Voor wie op zoek is naar een malariavrije safari zijn oa. de Kalahari en het recentelijk geopend Erindi Private Game Reserve goede opties.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen Buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken.

Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Water uit de kraan is in principe drinkbaar, maar het loont toch de moeite om je te voorzien van mineraalwater in flessen. Vooral op afgelegen gebieden kan je best geen onnodig risico nemen door vervuild kraantjeswater te drinken, er groenten mee te spoelen of wonden mee te reinigen.

You don't have permission to register