fbpx

Ons verhaal

Reeds meer dan 25 jaar organiseert Drifters rondreizen door Afrika. Onze voertuigen worden in het eigen atelier ontworpen en door iedereen beschouwd als dé referentie. Zo zit u maar met maximum 17 personen in de truck terwijl dit bij andere organisatoren tot 24 personen kan gaan. Alle rondreizen zijn bovendien meerdere malen uitgetest, met als besluit dat ze de absolute top zijn.

Openingsuren

Maandag - Vrijdag 8u30 tot 18u00
Zaterdag - Zondag GESLOTEN

+32 53 60 61 51

Ma - Vr 9.00 - 18.00

Top
Tanzania - Drifters
fade
3426
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3426,theme-voyagewp,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Tanzania

Over Tanzania

Tanzania is het mekka van de safari en dankt zijn populariteit vooral aan zijn natuurparken. Absolute toppers zijn de Ngorongoro krater met een unieke wildpopulatie, de Serengeti, gekend voor de migraties van immense kuddes wildebeesten en zebra’s, het Manyarameer en de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Zanzibar is een paradijselijk eiland voor de kust van Tanzania waartoe het ook behoort. Toerisme is samen met specerijen de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland. Het beschikt bovendien over uitstekende hotels aan eindeloze stranden, de ideale plaats om enkele dagen uit te rusten na een safari.

Tanzania heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur schommelt rond de 28°C. ’s Nachts kan het afkoelen tot 20°C in maart en tot 14°C in juli. Het water van de Indische Oceaan is het hele jaar door heerlijk warm.

Het land heeft ook een regenseizoen van maart tot mei. Dit gaat meestal gepaard met korte krachtige buien, daarna schijnt de zon weer. Het voordeel van dit seizoen is dat u de parken en de wilde dieren bijna voor u alleen hebt. Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden.

Goed om weten

Hoofdstad
Dodoma
Tijdzone
In Tanzania is het in onze winter twee uur later en in onze zomer een uur later dan in België.
Talen
Engels, Swahili
Munteenheid
De lokale munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling. U kan ter plaatse geld wisselen in banken en wisselkantoren. De meest courante betaalwijze is cash. Bank en kredietkaarten worden hoe langer hoe meer gebruikt maar meestal in grote warenhuizen, supermarkten en internationale hotels. Voor betaling met kredietkaarten wordt een extra kost van 5% aangerekend. De bankautomaten werken goed, men kan er lokale munt afhalen met Visa (met American Express en Master Card stellen zich vaak problemen).
Visum
Verplicht

Gezondheid

Er is een risico op gele koorts in dit land waardoor vaccinatie strikt aanbevolen is. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen is vaccinatie officieel vereist. Er is een belangrijk malariarisico in het hele land. We raden insectenwereld middel aan in combinatie met malariapillen.

You don't have permission to register