fbpx

Ons verhaal

Reeds meer dan 25 jaar organiseert Drifters rondreizen door Afrika. Onze voertuigen worden in het eigen atelier ontworpen en door iedereen beschouwd als dé referentie. Zo zit u maar met maximum 17 personen in de truck terwijl dit bij andere organisatoren tot 24 personen kan gaan. Alle rondreizen zijn bovendien meerdere malen uitgetest, met als besluit dat ze de absolute top zijn.

Openingsuren

Maandag - Vrijdag 8u30 tot 18u00
Zaterdag - Zondag GESLOTEN

+32 53 60 61 51

Ma - Vr 9.00 - 18.00

Top
Botswana - Drifters
fade
3176
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3176,theme-voyagewp,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,woocommerce-no-js,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Botswana

Over Botswana

Botswana is één van de best bewaarde stukken wildernis op aarde, een land van ongetemde schoonheid. Kenmerkend zijn de schrille contrasten tussen de waterovervloed van de Okavango Delta en de kale oppervlakte van de Makgadikgadi zoutpannen, de dorre zandvlaktes en savannes. Het is hier dat de Okavango, één van de machtigste rivieren van Afrika, stroomt. De Okavango Delta, hét ecologische wonder, wordt gevormd doordat deze rivier niet naar zee loopt, zoals het een rivier betaamt maar doodloopt in het zand van de Kalahari-woestijn. Deze rivierdelta is een steeds wijzigend labyrint van kristalheldere kanalen, meertjes, lagunen en overwoekerende eilandjes en een oase voor het wildleven en voor iedereen die houdt van het authentieke Afrika. De omvang van dit grootse land, zijn isolement en moeilijke bereikbaarheid betekenen een uitdaging voor de gemotiveerde en avontuurlijke reiziger.

Het grootste deel van Botswana bestaat uit de Kalahari woestijn. Deze bestaat slechts deels uit echt woestijngebied. De rest is een soort halfwoestijn die in noordoostelijke richting overgaat in steppeachtige heuvelgebieden.

Botswana heeft twee klimaatsoorten: het warme woestijnklimaat en het warme steppeklimaat. De wintermaanden zijn vrij warm en zeer droog. In de zomer neemt de kans op neerslag toe en loopt het kwik op veel plekken op naar tropische waardes van dertig graden of meer.

Goed om weten

Hoofdstad
Gaborone
Tijdzone
In Botswana is het in onze winter een uur later dan in België. In onze zomer is er geen tijdsverschil.
Talen
Afrikaans, Engels
Munteenheid
De lokale munteenheid is de Pula.
Visum
Niet verplicht

Gezondheid

Er is geen gele koorts risico, maar vaccinatie is officieel vereist als u vertrekt uit een land waar gele koorts voorkomt of er langer dan 12 uur in transit was. Er is risico voor malaria van november tot mei/juni in de noordelijke grensprovincies. We raden insectenwereld middel aan in combinatie met malariapillen.

You don't have permission to register